The aim of this PhD thesis is to evaluate the effect of thermal processes on the antioxidant activity of Calabrian table olives. The antioxidant compounds naturally present in olives have been analysed and also the relationship between fresh and dried olives has been defined.

Lo scopo della tesi di dottorato è quello di valutare l’effetto dei processi termica sull’attività antiossidante di olive da tavola calabresi. Sono stati analizzati i composti antiossidanti presenti naturalmente nelle olive e inoltre sono state individuate le relazioni che intercorrono tra le olive fresche e le olive essiccate.

The variation of antioxidant compounds of table olives submitted to different treatments

De Bruno A
2011-01-01

Abstract

The aim of this PhD thesis is to evaluate the effect of thermal processes on the antioxidant activity of Calabrian table olives. The antioxidant compounds naturally present in olives have been analysed and also the relationship between fresh and dried olives has been defined.
2011
Lo scopo della tesi di dottorato è quello di valutare l’effetto dei processi termica sull’attività antiossidante di olive da tavola calabresi. Sono stati analizzati i composti antiossidanti presenti naturalmente nelle olive e inoltre sono state individuate le relazioni che intercorrono tra le olive fresche e le olive essiccate.
DPPH
Table olive
Total Poliphenols
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Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.12318/114863
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