Calabria (Southern Italy) is the second most importantItalian region when comparing the quantity of olive oil produced in Italy. Sinopolese is one of the varieties mainly cultivated in this regionand especially in the province of Reggio Calabria.All the chemical parameters studied in this workwere consistent with the requirements of the EuropeanRegulation and of the International OliveCouncil for olive oil. Free acidity was always lowerthan 0.50% and peroxide values were lower than 12.50 meq O2/kg of oil. The analysis performed on the minor components evidenced 1.616-1.773 mg/kg as the total sterol content; 56-95 as thetotal fatty alcohol content and 68-93 mg/kg as the total wax content.
La Calabria è la seconda regione italiana perquanto riguarda la produzione di olio di oliva. Lacv Sinopolese è una delle maggiormente allevatein questa regione e specialmente nella provinciadi Reggio Calabria. Tutti i parametri chimici studiatiin questo lavoro erano in linea con i requisitirichiesti dal Regolamento Europeo e dal ConsiglioOleicolo Internazionale in merito agli oli di oliva.L’acidità libera era sempre inferiore allo 0,50% e il numero di perossidi era sempre inferiore ai 12,50 meq O2/kg di olio. Le analisi condotte sui composti minori hanno evidenziato 1.616-1.773mg/kg come contenuto di steroli, 56-95 mg/kgcome contenuto totale di alcoli alifatici e 68-93mg/kg come contenuto totale di cere.
Gli oli di oliva extra vergini prodotti in Calabria, la cultivar Sinopolese / Libri, A. V.; Capocasale, M.; Giuffrè, A. M.. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 58:4(2019), pp. 13-23.
Gli oli di oliva extra vergini prodotti in Calabria, la cultivar Sinopolese
Giuffrè A. M.
2019-01-01
Abstract
Calabria (Southern Italy) is the second most importantItalian region when comparing the quantity of olive oil produced in Italy. Sinopolese is one of the varieties mainly cultivated in this regionand especially in the province of Reggio Calabria.All the chemical parameters studied in this workwere consistent with the requirements of the EuropeanRegulation and of the International OliveCouncil for olive oil. Free acidity was always lowerthan 0.50% and peroxide values were lower than 12.50 meq O2/kg of oil. The analysis performed on the minor components evidenced 1.616-1.773 mg/kg as the total sterol content; 56-95 as thetotal fatty alcohol content and 68-93 mg/kg as the total wax content.File | Dimensione | Formato | |
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