BOGNANNO, Matteo
BOGNANNO, Matteo
Dipartimento di Agraria
Achievements of research in the field of monogastric nutrition
2004-01-01 Piva, A; Casadei, G; Bognanno, Matteo; Galvano, F
Activated carbons: in vitro affinity for fumonisin B1 and relation of adsorption ability to physicochemical parameters
1997-01-01 Galvano, F.; Pietri, A.; Bertuzzi, T.; Bognanno, Matteo; DE ANGELIS, A.; Chies, L.; Galvano, M.
ACTIVATED CARBONS: IN VITRO AFFINITY FOR FUMONISIN B1 AND RELATION OF ADSORPTION ABILITY TO PHYSIOCHEMICAL PARAMETERS
1997-01-01 Galvano, F; Pietri, A; Bertuzzi, T; Bognanno, M; Chies, Luigi; DE ANGELIS, A; Galvano, M
Aflatoxin M1 in raw, UHT milk and dairy products in Sicily (Italy)
2013-01-01 Santini, A; Raiola, A; Ferrantelli, V; Giangrosso, G; Macaluso, A; Bognanno, Matteo; Galvano, F; Ritieni, A.
Carob pulp inclusion in lamb diets: Effect on intake, performance, feeding behaviour and blood metabolites
2016-01-01 Noor-Ehsan Gobindram, Mnn; Bognanno, Matteo; Luciano, G; Lanza, M; Biondi, L
COMPOSIZIONE CHIMICA E CARATTERISTICHE FERMENTATIVE E NUTRIZIONALI DEL TRITICALE E DELL’ORZO INSILATI A VARI STADI DI MATURAZIONE
1994-01-01 Scerra, V; Foti, Francesco; Bognanno, M; Avondo, M; Sinatra, M C
Dietary citrus pulp reduces lipid oxidation in lamb meat
2014-01-01 Inserra, L; Priolo, A; Biondi, L; Lanza, M; Bognanno, Matteo; Gravador, R; Luciano, G.
Dimethylarginine dimethylaminohydrolase/nitric oxide synthase pathway in liver and kidney: protective effect of Cyanidin 3-O-β-D-Glucoside on Ochratoxin-A toxicity
2012-01-01 Sorrenti, V; Di Giacomo, C; Acquaviva, R; Bognanno, M; Grilli, E; D’Orazio, N; Galvano, F
Effect of calcium soaps on ewe’s milk yield and quality
1996-01-01 Scerra, V; Galvano, F; SINATRA M., C; Foti, F; DE ANGELIS, A; Chies, L; Bognanno, Matteo
EFFECTS OF CALCIUM SOAPS ON EWE’S MILK YIELD AND QUALITY
1996-01-01 Chies, Luigi; Galvano, F; SINATRA M., C; Foti, F; DE ANGELIS, A; Bognanno, M; Galvano, M
EFFECTS OF CALCIUM SOAPS ON EWE’S YIELD AND QUALITY
1996-01-01 Scerra, V; Galvano, F; Sinatra, M C; Foti, Francesco; DE ANGELIS, A; Bognanno, M; Galvano, M
EFFETTI DEL SISTEMA DI PASCOLAMENTO E DEL LIVELLO DI INTEGRAZIONE ALIMENTARE SULL’INGESTIONE DI ERBA DI PECORE IN LATTAZIONE E SULLE CARATTERISTICHE QUALI-QUANTITATIVE DEL PASCOLO
1994-01-01 Avondo, M; Foti, Francesco; Bognanno, M; Scerra, V
EFFETTI DEL SISTEMA DI PASCOLAMENTO SULL’INGESTIONE DI ERBA DI PECORE IN LATTAZIONE
1993-01-01 Avondo, M; Bognanno, M; Foti, Francesco; Scerra, V
EFFETTI SULLA QUALITÀ DEL LATTE OVINO DELL’INTEGRAZIONE AD UNA DIETA UNIFEED DI ENERGIA E PROTEINA A DIFFERENTE DEGRADABILITÀ
1996-01-01 Foti, F; Bognanno, M; Scerra, V; Sinatra, Mc; Caparra, P
Energy and rural landscape, a renewable source with a "mitigable" impact: the case of biogas in zootecnics
2017-01-01 Baldari, M; Bognanno, Matteo; Biondo, N; Zappia, P.; DI GREGORIO, Donatella Maria
Factors of resilience in different productive models in mountain zootechnics: the case of pig breeding in aspromonte
2016-01-01 Baldari, M; Biondo, N; Bognanno, M; DI GREGORIO, Donatella Maria; Zappia, P
Fatty acid metabolism in lambs fed citrus pulp
2015-01-01 Lanza, M; Scerra, M; Bognanno, Matteo; Buccioni, A; Cilione, C; Biondi, L; Priolo, A; Luciano, G
Fatty acids and oxidative stability of meat from lambs fed carob-containing diets
2015-01-01 Gravador, R S; Luciano, G; Jongberg, S; Bognanno, M; Scerra, M; Andersen, M L; Lund, M N; Priolo, A
Impiego di carboni attivi nella detossificazione di micotossine: test di affinità in vitro per fumonisina B1, ocratossina A e deossinivalenolo
1997-01-01 Galvano, F.; Pietri, A.; Bertuzzi, T.; Bognanno, Matteo; DE ANGELIS, A.; Galvano, M.; Galvano, G; Chies, Luigi
Indagine sulla presenza di aflatossina M1 nel latte ovino
2004-01-01 Bognanno, Matteo; LA FAUCI, L; Galvano, F