PISCOPO, Amalia Rosa Maria
PISCOPO, Amalia Rosa Maria
Dipartimento di Agraria
A phenol-enriched sunflower oil by olive mill waste water: monitoring of its stability
2018-01-01 Romeo, R.; De Bruno, A.; Piscopo, A; Poiana, M
Acidic and saline stresses modify microflora composition of table olives produced by spontaneous fermentation.
2015-01-01 Caridi, A.; De Bruno, A.; Piscopo, A.; Zappia, A.; Poiana, M.
Antimicrobial effect of some essential oils
2008-01-01 Romeo, F. V.; DE LUCA, S; Piscopo, A; Poiana, Marco
Antioxidant activity of dried green olives (Carolea cv.)
2014-01-01 Piscopo, A; De Bruno, A; Zappia, A; Poiana, M
Antioxidant activity of olive oil mill wastewater obtained from different thermal treatments
2012-01-01 Giuffre', A. M.; Sicari, V.; Piscopo, A.; Louadj, L.
Antioxidant activity shown by olive pomace extracts
2018-01-01 De Bruno, A; Romeo, R; Fedele, F L; Sicari, A; Piscopo, A; Poiana, M
Antioxidant Properties of Olive MillWastewater Polyphenolic Extracts on Human Endothelial and Vascular Smooth Muscle Cells
2021-01-01 Maria Posadino, Anna; Cossu Roberta Giordo, Annalisa; Piscopo, Amalia Rosa Maria; Abdel-Rahman, Wael M.; Piga, Antonio; Pintus, Gianfranco
Antioxidant quantification in different portions obtained during olive oil extraction process in an olive oil press mill
2021-01-01 De Bruno, A.; Romeo, R.; Piscopo, A.; Poiana, M.
Apricot Melanoidins Prevent Oxidative Endothelial Cell Death by Counteracting Mitochondrial Oxidation and Membrane Depolarization
2012-01-01 Cossu, A; Posadino, A M; Giordo, R; Emanueli, C; Sanguinetti, A M; Piscopo, A; Poiana, Marco; Capobianco, G; Piga, A; Pintus, G
ATTIVITÀ ANTIOSSIDANTE DI SUCCHI DI FRUTTI ROSSI
2013-01-01 Piscopo, A; Ripepi, A L; Poiana, Marco
Bergamot Pomace Flour: From Byproduct to Bioactive Ingredient for Pasta Production
2024-01-01 Gattuso, Antonio; De Bruno, Alessandra; Piscopo, Amalia; Santacaterina, Simone; Frutos, Maria Josè; Poiana, Marco
Brining of different naturally black olives
2009-01-01 Romeo, F. V.; Piscopo, A; Poiana, Marco
Capacità antiossidante dei reflui oleari
2008-01-01 Piscopo, A.; Giuffre', Angelo Maria; Sicari, Vincenzo; Poiana, Marco
Caratterizzazione dei vini passiti calabresi
2008-01-01 Fuda, S; DE LUCA, S; Piscopo, A; Poiana, M
Caratterizzazione dei vini passiti calabresi “prime osservazioni”
2007-01-01 Fuda, Salvatore; DE LUCA, S; Piscopo, A; Poiana, M
Caratterizzazione di preparazioni tipiche calabresi a base di melanzane
2014-01-01 De Bruno, A; Zappia, D; Piscopo, A; Poiana, Marco
Caratterizzazione e valutazione della capacità antiossidante della frazione fenolica delle acque di vegetazione prodotte dalla lavorazione delle olive
2008-01-01 Sicari, Vincenzo; Piscopo, A.; Poiana, M.; Giuffre', Angelo Maria
Caratterizzazione e valutazione della capacità antiossidante della frazione fenolica delle acque di vegetazione prodotte dalla lavorazione delle olive. Valorizzazione delle acque reflue e dei sottoprodotti dell'industria olearia e agrumaria
2008-01-01 Sicari, V.; Piscopo, A.; Giuffre', A. M.; Poiana, M.; Giuffre', Angelo Maria
Characterization of four typical calabrian cured meat products: Spicy sausage, soppressata, 'nduja and capocollo
2013-01-01 Romeo, Fv; Runcio, A; Piscopo, A; Iaccarino, T; Mincione, Antonio; Poiana, Marco
Characterization of monovarietal olive oils obtained from mills of Calabria region (Southern Italy)
2016-01-01 Piscopo, A; De Bruno, A; Zappia, A; Ventre, C; Poiana, M